Soul theft

Wat is Soul Theft?

Bij Soul Theft verlies je je gevoel op een speciale manier. Bij Soul Theft claimt iemand jouw gevoel, dicteert iemand dat jij je op een bepaalde manier voelt. Vaak gaat het om iemand waarmee je een innige relatie hebt: je ouders of andere directe familie. Of wat ook erg vaak gebeurt, iemand herinnert je aan je vader/moeder en je gaat hem aankijken en behandelen alsof het je vader is.

Het laatste maakt ook meteen duidelijk waar het behandelen van Soul Theft aan dient te grijpen, namelijk bij jouzelf. Hoe kan iemand, een toevallige persoon, verantwoordlijk zijn voor jouw gedrag, jouw angst voor je vader terwijl hij er part noch deel aan is geweest. Iets in jou maakt dat je jouw eigen zelfstandigheid weggeeft. Vaak is dat een onvolledig ontwikkeld stuk gevoel dat met healings wel volwaardig wordt.

De meeste relaties zijn gebasseerd op wederzijdse afhankelijkheid. Energetisch (en gevoelsmatig) heeft het een beetje de vorm van een Ying Yang teken. Daar waar de één energetische en gevoelsmatige overdruk heeft, daar heeft de ander een negatief gelijkvormige onderduk, en omgekeerd. En daar vind je elkaar in. Daar resoneer je in. Door een drietal behandelingen verdwijnen je onderdruk en overdruk. Je wordt als het ware recht getrokken om vandaaruit meer rechtstandig en zelfstandig, op eigen basis en kracht, een relatie aan te kunnen gaan. Dat voelt een stuk beter.

Een iets ander model

Mensen zijn wezens van energie. Ze sturen golven uit en ze ontvangen golven, ze zijn onderdeel van één groot energetisch systeem van golven. Toch voel je niet alles. Sommige van die golven voel je wel en andere dingen niet. Iets maakt het verschil. Sommige dingen blijven wel merkbaar in je systeem hangen omdat je daar blijkbaar haakjes voor hebt die het vastpakken. Ook al wil je dat niet maar dat is nu eenmaal het mechanisme van Soul Theft. Sommige golven stelen je gevoel en dicteren het een bepaalde kant op. Ik verwijder die haakjes, met als resultaat dat de golven van je familie of wie het ook is je niet raken, niet resoneren. Je hebt er geen last meer van.


Echte veiligheid begint bij jezelf. Echte veiligheid komt van binnen uit.

on