Meditaties

Wat is meditatie?

Het hedendaagse leven is hectisch. De combinatie van gezin, werk, sociaal leven en wellicht nog een studie vergen het uiterste. Vaak gaat dit gepaard met een toename in stress en spanning. Hoe hou je jezelf in je as? Hoe voorkom je dat je maar meerent en iedere avond kapot naar bed gaat?

Meditatie is niets doen, helemaal niets doen. En in dat niets doen ontdek je wat het Leven je vertelt en geef je je over aan de oneindige stroom van het Leven. In die staat breng je op jouw eigen manier het Leven tot expressie. Je doet zelf niets, je wordt gedaan, je wordt gemediteerd.

In dat niets doen, die overgave, helpt meditatie je te ontspannen en weer terug te komen in je as. Het geeft je de mogelijkheid de sneltrein van het dagelijkse leven stop te zetten en te verwerken. Het reinigt en transformeert je vastgezette energie.

Asha Meditatie

Asha Meditatie is een krachtige vorm van meditatie die het vergemakkelijkt om stil te worden, stilte te ervaren, tevreden te zijn. Deze meditatievorm is ontwikkeld door Abbahjí voor mensen in de moderne, veeleisende wereld. In de Asha meditatie worden periodes van chanten en ratelen afgewisseld met stilte. Het chanten en ratelen boeit je op al je zintuigen: lichaam, denken, voelen en overtuigingen (body, mind, soul, spirit). Het voert je mee. Het ratelen en zingen harmoniseert je hersenhelften en opent diepere lagen van je bewustzijn. De stilte daagt je uit in stilte te zijn, in aandacht te zijn voor wat zich aandient. 

Het "Leven" is als een enorme rivier of oceaan die stroomt, vloeit, beweegt. De meeste mensen hangen in die stroom krampachtig aan een rots of een tak. Weet je, je kunt je hele leven wel aan die rots hangen, maar of je daar nou wat mee opschiet? Deze meditatie helpt je meer open naar het leven te staan en meer van het leven te genieten. Mee te stromen in plaats van vast te klampen.

HarpMoods

Klanken zijn belangrijke tools in het losmaken (trillen) van vastgzette emoties en gedragspatronen. Niet voor niets hebben drum, ratel en fluit een belangrijke plek in healing rituelen en ook in het Asha Meditatie ritueel. Klanken zijn energie en energie brengt vastgezette energie in beweging. Drum, ratel, klanken zijn de ingang naar de oneindige wereld van ontelbare dimensies die zo eigen is aan het oneindige transcendentale wezen dat je eigenlijk bent. 

Een zeer bijzondere vorm van mediteren is het volgen van een HarpMood. HarpMood is een krachtige, helende meditatie vorm met behulp van Harp. Ze worden gegeven door een Meester-Sjamaan en uitgezonden via het internet. Water voor Ruimte heeft de mogelijkheid die te volgen.

De uitvoerder (Abbahjí) gaat in diepe trance en verblijft op het zelfde moment in meerdere staten van Zijn. Daarbinnen verbindt hij alle deelnemers met de toestand van Wat Is. Vanuit deze toestand laat hij de Harp spelen. Zo reflecteren de klanken van de harp de energetische situatie van de groep en het moment. Er wordt echter geen harmoniserende sfeer opgelegd maar er wordt afgestemd op eventuele conflictvelden die met de klanken 'losgeweekt' worden. Door dit losweken vindt er een nieuwe integratie plaats, hierdoor kunnen knelpunten die voorheen aanwezig waren zich oplossen.

Geef jezelf over aan de klanken, laat het toe in jezelf als de Wind. Groei en spreid jezelf uit naar waar je maar naar toe durft, en dan nog verder. No worries, je komt altijd weer terug.


on