Soul-loss

Wat is Soul-loss?

 

Het meest bekende onderwerp voor een shamanistische healing is Soul-loss, het verlies van je gevoelswereld. Wat is dat? De menselijke psyche en gevoelswereld heeft een schitterend overlevingsmechanisme ontwikkeld om haar kwetsbaarheid te beschermen: dissociatie en afschermen. Kijk maar eens naar ongelukken. De betrokkenen weten zich vaak van het moment zelf bitter weinig te herinneren. Ze waren niet aangesloten. Geest, gevoel en bewustzijn hebben de signalen niet doorgegeven. Alles wat de geest niet aankan, wat teveel is, wat je niet kunt plaatsen, wordt afgesloten van het bewustzijn. Toch is het er nog wel, als een gat in je zijn, in je gevoel, in je Soul.

 

Zo gaat het ook tijdens je baby- en peuterjaren. Hier loop je rond als klein onervaren druppie met hersentjes volop in ontwikkeling met iedere keer weer een bewustzijnssprongetje. Je bent als een onbeschreven blad waarop het leven begint te tekenen en te schrijven. Iedere pennenstreek is zonder een relativerend ervaringenkader, megagroot. Soms is het te groot. Het is traumatisch. En je sluit dat gevoel af. Het gevolg is dat dit gevoel er wel is maar niet geleefd kan worden. Het gaat vanuit je onderbewuste constant signalen sturen. En dat zijn geen vrolijke signalen want het is gekoppeld aan angst, verdriet, schrik. Je voelt je opgejaagd, angstig, depressief. Vaak wordt dit ontbrekende stuk gevoel gecompenseerd met verslaving aan drugs, sex, geld, woede (adrenaline), gokken.

 

Dit verlies aan Soul, het niet meer kunnen aanraken en voelen van je gevoel, is bij uitstek het werkterrein van een shamanistisch genezer. Hij herstelt de energetisch banden en verlicht ook de schrik en angst die geassocieerd zijn. Na een behandeling ben je weer beter in contact met jezelf.

 

 

on