Huis schoonmaken

Energetisch reinigen van huizen

Huizen, zeker huizen die wat ouder zijn, kunnen vervuild raken met allerlei zaken. Kort samengevat komt het in volgorde van voorkomen neer op:

 • De energetische resten van de vorige bewoners. Mensen leven in Soul (de dimensie van gevoel). Soul is energie. Soul kent geen tijd. Het gevoelsleven van de vorige bewoners is die concentratie van energie die, dag in, dag uit in het huis is vastgelegd, “ingeprint”. Die energie kan nog heel lang nasudderen in het huis. Soul-energie van de ene persoon raakt jouw soul-energie en beïnvloedt je. Om twee voorbeelden te geven; bij het schoonmaken van een huis kwam ik de vastgezette verdriet en frustratie van de vorige bewoonster tegen als de vrouw, zittend op het bed van de nieuwe bewoners. Daar had ze waarschijnlijk steeds gezeten na de ruzies met haar man. Slaap lekker.

  Lopend door een ander huis wees ik een kast aan: die is niet van jullie. En inderdaad, die was van de vorige bewoners.


  Zorg voor een schoon huis; het is je basis.

 

 • Overleden personen. Een variant hierop is als je huis gebouwd op een plek waar mensen begraven zijn. Ook van overleden personen kan de soulenergie nog heel lang blijven hangen. Een shamanistisch reiniging helpt dan met de overgang.

 

 • De bewoner zelf. Als je zelf niet lekker in je vel zit, krijgen andere dingen vaak de schuld. Door een healing kunnen allerlei vragen en chaotische gedachtes, gevoelens tot rust komen en zien je huis en de wereld er een stuk zonniger uit. Eigenlijk zou je kunnen stellen dat het merendeel van de entiteiten die bewoners in hun huis waarnemen, de energetisch fixatie is van hun angst, woede, ongenoegen.
  Om een Chinees spreekwoord aan te halen: alles groeit in de aandacht die je het geeft. Iets roept angst op, je hecht er gevoel en energie eraan. En door het voortdurend voeden met aandacht, ontstaat een energetische vorm die als een entiteit wordt waargenomen. Ook hier begint het oplossen met een healing.

 

 • Aardstralen. Aardstralen en krachtplekken kunnen een heel gunstige invloed op je hebben. Bezoek maar eens de oude `Grote Kerken` van oude steden, kerken en kathedralen gebouwd voor ca 1350. Ga maar eens zitten en voelen. Je zult versteld staan van wat het met je doet, hoe weldadig het is. Maar het kan ook anders. Aardstralen kunnen vervuild raken door de soul (pijn, verdriet, woede) van mensen. Dan raakt zo´n krachtige plek in een disharmonie en trekt je voortdurend uit lood. Dit vraagt om intensieve sessies om zo'n plek te reinigen. Het gaat vaak om vele lagen en langdurig opladen.

 

 • Entiteiten. Er zijn entiteiten die langskomen (komt niet vaak voor). Die zijn niet perse kwaadwillend. Aan de andere kant merk ik ze meestal het eerst op doordat ik het koud krijg, energie verlies…… Vaak zit er een energetisch lek in het huis waardoor ze binnenkomen. Dat valt te dichten en de entiteiten kunnen worden verwijderd. Puntje hierbij is wel dat entiteiten toch vaak ook worden uitgenodigd door de bewoner zelf, om wat voor reden dan ook. Dan volgt een meerstappenplan om te beginnen met een paar healings. Anders is het dweilen met de kraan open.


on