Power-extractie

De tweede belangrijke tool die gebruikt wordt in Sjamanisme is Powerextractie: het verwijderen van (energetische) invloeden. Meestal is dit de eerste stap om vervolgens een soul-loss te kunnen herstellen. Bij powerextractie gaat het om het verwijderen van vreemde invloeden. Dit kan dan gaan om invloeden die zich echt in je hebben vastgezet en je van binnenuit beïnvloeden, als het ware een deel van je persoonlijkheid lijken geworden. En over invloeden die meer tijdelijk van aard zijn en die je niet lekker in je vel laten zitten. In afnemende mate van waarschijnlijkheid gaat het om: 

  • Soul-inprint tijdens je jeugd door je ouders: Je ouders zijn je grote voorbeeld in alles tijdens je jonge jaren; hun doen en laten maar ook hun gevoel, hun soul. Kinderen copieren dat. De Soul van ouders is ook veel sterker dan die van een klein kind. Beide (copieren en inprinten) maken dat je eigen gevoel en expressie worden weggedrukt en je soulwereld ingeprint met het gevoel van je ouders. Je bent eigenlijk hun leven aan het leiden. Kijk eens naar jezelf, doe je eigenlijk ook niet wat je vader of je moeder deden? Ook soul-loss wordt op deze manier eigenlijk doorgegeven. Stel je voor, van generatie op generatie, hetzelfde gedrag en hetzelfde gevoel. Dit klinkt door in je persoonlijkheid. Een healing helpt weer vrij te worden, authentiek, in eigen zelfexpressie.
  • Overgevoeligheid in het dagelijkse leven: ken je dat, in een druk warenhuis en het wordt allemaal erg veel, zo’n soort buzz die maar niet ophoudt, een ongemakkelijk gevoel alsof iets op je drukt en je kunt maar niet achterhalen wat? Je loopt een kamer binnen en zit meteen in de sfeer van de mensen die er zijn? De wereld van Soul is universeel. Deze wereld is de laag waar iedereen in zit, deel van is. Daarbinnen heb je een eigen niche maar die staat niet los van het alles. Iedereen heeft zijn eigen gevoel maar deelt ook in het algehele gevoel. Alsof je een kleinere golf bent die gedragen wordt door een grotere golf. Shamanistische meditatie helpen in het weer terug gaan naar je as, je teveel aan verbondenheid in Soul weer te ontkoppelen. Een meditatie is een rustmoment om weer terug te komen naar je eigen stilte.

  • Onveiligheid: Een andere factor is onveiligheid. Vaak na een traumatiserende jeugd, loopt iemand rond met een permanent gevoel van onveiligheid. Het gevolg is continu alert zijn, openstaan, informatie binnenhalen, hoogsensitief zijn; erg vermoeiend. Dit gebeurt door het onderbewuste. Iemand leeft continu onder bedreiging en het onderbewuste doet zijn best je te beschermen. Je kunt het kind wel uit de oorlog halen maar hoe haal je de oorlog uit het kind.....Trucs zijn dan om met bijvoorbeeld reiki of egyptian healing een energiebel om je heen te maken die alle invloeden weert, of een roos inbeelden voor je 3e chakra. Beter is een benadering van binnenuit waarbij je door middel van healings je gevoel voor veiligheid en eigenwaarde herstelt. Daarna heb je die gevoeligheid niet meer nodig en je bent weer dichter bij jezelf. Zo verdwijnt de oorlog en verbetert de kwaliteit van je leven aanmerkelijk.
  • Lifters: een Lifter is de energie van dode mensen die zich met je verkleeft hebben. Bij de dood van iemand blijft zijn Soul bestaan. Eigenlijk blijft vooral dat bestaan wat niet getransformeerd is geraakt gedurende het leven. Helaas zijn dat over het algemeen vrij sterke en negatieve gevoelens. Je kunt je voorstellen dat op de sterfplek en het graf van die persoon een energiekolk staat met een bepaalde frequentie en een bepaalde kracht. Met name kinderen, die niet zo sterk zijn in soul en die een soortgelijk gevoel hebben, kunnen die energiekolk door de resonantie absorberen. Hun eigen gevoelens worden versterkt en ze lopen rond met het gevoel en de frustratie van een ander, een lifter. Dit wordt over het algemeen duidelijk als een kind opeens extremer wordt in negatief gedrag. Een tweede teken is als kinderen opeens monomaan worden, totaal fanatiek over een bepaald ding. Een paar healings helpt de invloed te verwijderen en ook de eigen Soul-loss te vullen.
  • Entiteiten: ook entiteiten kunnen een lichaam indringen. Dit gebeurt vooral als de persoon in kwestie hele zware Soul-loss heeft. Wat je ziet bij kinderen die mishandeld zijn dat ze energetisch half uit hun lichaam hangen. Het lichaam is het vehikel dat die vreselijk pijn draagt en overdraagt. Als je daar maar niet hoeft te zijn. Dan ontstaat er in het lichaam een energetisch vacuüm dat opgevuld kan worden door een bezoeker, een entiteit. Als je goed oplet, kun je het voelen in je energie. Zo’n entiteit heeft ook een identiteit. Het zendt een bepaald gevoel dat je kunt voelen. Vaak kan iemand dat pas opmerken als de entiteit is weggehaald. Dan is het verschil merkbaar. Deze powerextractie wordt ook gevolgd door herstel van Soul-loss.

on