Wat houdt een healing in?

Een healing is gericht op het laten verdwijnen van de onverwerkte gevoelens in je onderbewuste. Deze verstopte emoties beheersen en dicteren je hele leven zonder dat je merkt wat er precies gebeurt. Ik ga er na toe, neem het over en ruim het voor je op zodat je vrijer bent.

Een healing levert je vrijheid, meer energie, meer contact met jezelf, eindelijk weer eens je echte zelf voelen. Een healing is een belangrijke stap terug naar huis. Maar wat houdt een healing in? Eigenlijk is dit heel moeilijk te beschrijven. Want hoe beschrijf je iets dat voorbij gaat aan de mens, iets wat eigenlijk veel groter is dan dat een mens kan waarnemen? Door het hieronder op een aantal manieren te beschrijven, worden verschillende facetten belicht die allemaal even waar zijn.

Klassiek Shamanistisch wijze

Als Shamanistisch Healer heb ik een krachtdier en een Shamanistische Gids. De Gids is een Shamaan die ooit geleefd heeft en die een bepaalde staat heeft bereikt. Gezamenlijk betreden we door middel van trance de onderwereld (de wereld van gevoel, Soul, het (gemeenschappelijk) onderbewuste). In de onderwereld gaat de gids op zoek naar de verloren delen van je gevoel (Soul-loss). Daar worden ook de verschillende ongewenste invloeden losgepeuterd en getransformeerd (Power-extractie). Daar, in de onderwereld, vinden ontmoetingen plaats met jouw en mijn geestelijke Voorouders, de OerShamaan, de Levensboom. Andere ontmoetingen gebeuren met meer mythologische en archetypische figuren uit ons collectief onderbewuste. Deze ontmoetingen hebben een toegevoegde waarde in het herstel of brengen een boodschap.

Nâm healing

Ik ben stil en jij bent druk. In plaats van dat ik naar jouw drukte ga (klassiek), trek ik jou mijn stilte in. Daarna voelt het een stuk beter.

Mijn focus is de harmonie, de stilte, één en niet jouw probleem. De oorzaken van je probleem zijn niet relevant, ook voor jou niet. Uiteindelijk gaat het simpelweg over de nieuwe situatie waar je minder problemen hebt en meer contact met jezelf.

De vorm van Sjamanistische healings die ik bedrijf, heet Nâm Healing, een sjamanistische vorm die de uitgangspunten van Nâm Yoga gebruikt.

Zie verder "Overige uitleggen" voor andere manieren van uitleg. Het "Groter kader" geeft aanvullende informatie en positioneert dat wat ik doe in een mystiek en spiritueel pad (Nâm Yoga).


Voor wie is een shamanistische healing?

Voor wie is een shamanistische healing?


  • Als je rondloopt met pijn in je ziel of pijn in je hart.
  • Als je steeds maar weer te horen krijgt dat je te ongeduldig bent of  problemen ervaart in relaties.
  • Als je rond loopt met het onbestemde gevoel dat er iets is, maar je weet niet wat. Je kunt je vinger er maar niet opleggen.
  • Om trauma’s te transformeren van mishandeling, misbruik en andere traumatische ervaringen.
  • Als je nog steeds rondloopt met woede en verdriet om wat toen ooit gebeurd is. Stel je voor aan het eind van de rit en je kijkt terug...Stel je voor dat je leven alleen maar in het teken heeft gestaan wat toen gebeurd is. Dat zou toch jammer zijn.
  • Als je gevoel aanklopt, om je dan over het drempeltje te helpen.
  • Als je heimwee hebt naar een thuis wat je nooit hebt gekend.
  • Kinderen: kinderen is een apart geval, zie aldaar.

 

Een Shamanistische healing grijpt juist daar in, transformeert juist dat waar je niet naar toe wilt of kunt. Trauma’s uit je vroege jeugd, rond de babytijd (de eerste twee, drie chakra’s), zijn voor normale therapieën nagenoeg ongrijpbaar. Je kunt ze nauwelijks meer voelen of plaatsen en toch zijn ze er, heel sturend in je onderbewuste. Ook trauma’s van mishandeling en misbruik zijn  ongrijpbaar. De pijn en de schaamte zijn te groot om er nogmaals naar toe te gaan om het überhaupt nog weer in zelfs een afgezwakte vorm te herinneren. Laat staan her te beleven. Juist in die gevallen is een shamanistische healing op zijn plek. De shamanistische genezer gaat er naar toe, neemt de kwade gevoelens en energieën over en verwerkt ze voor je.

 on