Verticaal: Awareness

Verticale oriƫntering

De verticale oriëntering is heel belangrijk in Nâm Healing. Nâm Healing is een specifieke vorm van shamanistische healing die gebaseerd is op de uitgangspunten van Nâm Yoga. Verticale oriëntering is een oriëntering op dat onkenbare totaal, die onkenbare éénheid die in Nâm Yogha Abbah heet. Het is het beste te beschrijven in spheren van overgave aan Abbah, overgave in één.

De sphere of witnessing is de kleinste middelste spheer. De Sphere of witnessing is het dagelijkse leven. Het is Experience en dat is een reflectie van alle buitenste en wijdere sferen waarvan de sphere of witnessing een condensatie is.

De eerste volgende sphere is de Sphere of Creative Imagination. De Sphere of Creative Imagination is de manier waarop het ultieme of Abbah, een persoonlijke vorm krijgt. Vanuit deze sphere komt de healing door de Nâm healer heen. De Sphere of Creative Imagination benader je in eerste instantie via Soul. Na veel oefenen is het reizen in Soul niet meer nodig. Dat heeft de Sphere of Creative Imagination een deur gemaakt in de healer en stroomt de healing als vanzelf door de healer heen.
Sphere of Souvereignty is de sphere van Ontzag en Verwondering (Awe & Wonder) naar het mysterie van het onkenbare leven, onkenbaar Abbah.
Sphere of Guidance is een diepere overgave die zich u in een complete openheid naar Abbah en alles wat het biedt, kenbaar en onkenbaar.

Buiten dat en alles omvattend is Abbah.
Met Spheres kun je niet mee werken, het is een oriëntatie van openen en die oriëntatie heet Awareness. Het oriënteren naar Abbah gebeurt in de experience kant door middel van Soul.
on