Enkele aanwijzingen

Het is slechts een voorbeeld.

In Transcendental Living zijn verschillende tools beschikbaar om je dichter in contact te brengen met jezelf en daarmee ook echt vrij te zijn. De manier waarop je het ervaart of doet is echter een zeer persoonlijke ervaring:

  1. Als eerste zijn daar de ethische regels als respect hebben voor jezelf, voor anderen en in eerlijkheid daar consequent naar handelen. Eigenlijk is dit niet anders dan de 10 Geboden en andere ethische regels van alle religies wereldwijd. Door ethisch te handelen breng je jezelf in een gunstige omgeving waarin de energie in je en om je heen zich richt op en harmonieus wordt met de Harmonie van de Bron. 
  2. Er is ook het besef dat je (als ik) slechts een uniek punt van waarneming bent in het enorme totale van het Leven. Je bent met al jouw kwaliteiten en eigenschappen een uniek venster op het Leven. Jij aanschouwt het Leven op jouw eigen waardevolle, unieke manier. Het is echter wel alsof je voor een grote zwart laken staat waar een klein gaatje ingeprikt is. En daardoor kijk je naar buiten. Het Leven is Groot, het is onkenbaar. 
  3. Het model SIWEB is ontwikkeld als een methode om jezelf te analyseren. Het SIWEB leert je dat over meerdere manieren van waarnemen, meerdere manieren van zijn, perspectieven om het leven te leven. Zie bij “Groter Kader” (onder “Healing”) voor meer uitleg. 
  4. Meditaties: bij meditatie streef je naar Stilte en Opgaan In. Het streven is om in eindeloze aanschouwing te zijn zonder oordeel. Het is een eindeloos luisteren naar wat er is, toelaten wat er is. Daar zijn verschillende vormen voor bv de Shu’em meditaties of de Praysings (zie aldaar). Door veel te oefenen, word je ook in je dagelijkse leven stiller en minder afhankelijk van je eigen lawaai en het lawaai van alle dag om je heen. Je gaat in eigen kracht en vrijheid staan. 

Zo zijn er nog meer tools wat nu te ver reikt om uit te leggen. Het gaat toch eigenlijk vooral om doen. Tijdens het doen merk je dan vanzelf meerdere fases waarbij Shamanistische technieken ondersteunend kunnen werken:

  • Herstel en transformatie: zoals uitgelegd zit in je onderbewuste heel veel onrust van trauma’s en niet doorleefde events. Healings en meditaties helpen je te helen (healen) en al die onnodige ballast te transformeren. 
  • Zelfreflectie en transformatie: aangezien jij degene bent die het leven leeft en jij degene bent die beheert wat je beleeft, is het zaak inzicht te krijgen hoe je het leven beleeft. Wat is jouw eigen specifieke bril. Zelfreflectie is dan ook een belangrijk tool om door te krijgen hoe je naar het leven kijkt. 
  • Herkenning: de volgende stap is dan ook te herkennen (en erkennen) dat je het ene moment in de ene stand van perceptie zit en het volgende moment in een andere. Hoe je je voelt, stuurt hoe je de wereld ervaart en hoe je er naar handelt. Je kunt het kind wel uit de oorlog halen maar hoe haal je de oorlog uit het kind? Helaas gaat dit niet alleen op voor kind-soldaatjes uit Afrika. Eigenlijk lopen we allemaal met dat oorlogstrauma dat “Opvoeding” heet. 
  • Kiezen: En als je herkent dat er standen zijn die je kunt kiezen, brillen zijn die je op kunt zetten, sta je vervolgens aan het stuur. De vrijere Jij bepaalt hoe je het leven ervaart, niet je getergde onderbewuste dat in angstige reactie leeft op de impulsen van de buitenwereld.  
  • Keuze: en als je dan kunt kiezen, waarom kies je dan niet die bril die het allemaal het meest aangenaam maakt? ….. En dat vraagt discipline want “We love the causes but hate the consequences.” Het kost je evenveel energie je goed te voelen als slecht te voelen. Als je goed oplet, dan blijkt de “Goed”-versie zelfs minder energie te kosten. En als je dan zover bent, is er een derde variant: neutraal. En die kost nog wel het minste energie en levert je eigenlijk ook het meeste op.  
  • En daarna: daarna wordt volgen meer stappen om dichter bij Heart te komen. Die zijn voor later. 

Ik geef een korte introductie voor Transcendental Living die bestaat uit een basis van twee à drie dagdelen en aanvullend nog extra dagdelen met iedere keer weer andere leermoment. Het thema is Shamanistische Perceptie: een methode om andere delen in jezelf aan te boren en vandaar uit de wereld te aanschouwen.

In het eerste dagdeel gaat het Shamanistisch reizen: ontmoet je eigen krachtdier. Dit leert je de Causale Visie; het reizen in het gemeenschappelijk onderbewust. Dit is een belangrijk tool om in je eigen kracht te komen en zelf te kunnen werken aan je eigen helingsproces. Daarnaast verruimt het je blik en leert je ook de beperkingen dat je je eigen bril op hebt. Het tweede dagdeel is voel oefeningen waarbij je je richt op hoe andere dingen voelen. Die kun je alleen voelen als je jezelf wat aan de kant schuift, jezelf minder belangrijk maakt. Beide zijn belangrijke stappen en vaardigheden voor Transcendental Living. Deze cursus gaat van start vanaf 3 deelnemers. Neem contact op als je geïnteresseerd bent.

on