Holistische massages

Wat is een Holistische massage?

Het lichaam kan ons veel vertellen over wat ons bezig houdt. Denk bijvoorbeeld aan lekker in je vel zitten of een last op je schouders dragen. Een blessure of klacht staat vaak ook voor een proces of gevoel dat we onbewust aan het verwerken zijn. Door een massage kun je je bewust worden wat dat nu eigenlijk is. Bij een holistische massage ga je op reis in je Zelf, met jezelf waarbij ik slechts de reisbegeleider ben.

Om een voorbeeld te geven; handen zijn net als voeten ingedeeld in zones die staan voor organen. Door de zones aan te raken, stimuleer ik natuurlijk de organen. En meer dan dat; een orgaan staat ook voor een gevoel. Ons onderbewuste stopt allerlei nog te verwerken emoties, gevoelens, overwegingen in het daarbij behorende orgaan. Door de handzone aan te raken, krijgt het gevoel in het orgaan de kans zich te ontvouwen, zich kenbaar te maken en geleefd te worden. En dat is alles wat het wil, zo'n gevoel: geleefd worden (net als jij toch?).


Het resultaat is dat dit gevoel na een massage klaar is, het is geleefd. Het zal niet meer vanuit je onderbewuste allerlei verstorende, aandachtvragende signalen sturen. Daarnaast heb je ook weer iets geleerd over jezelf. Dat wat je beleefd hebt, is een spiegel van jezelf, hoe jij in het leven staat, een stuk positieve bagage om weer mee te nemen op de rest van je reis

Dit kan met vele vormen en technieken; klassieke massage, energetische massage, bindweefsel-, voet en handmassages gericht op de reflexzones, etc. Afhankelijk van het intakegesprek wordt samen een vorm gekozen. Een holistische massage is er voor bedoeld een bewustwording te krijgen van dat wat er is, dat wat je bezig houdt. Dat kan zich uiten in een gevoel of een gedachte, een beeld, kleuren. Tijdens de massage ga je zelf op reis en de masseur begeleidt je op die reis. Hij reikt je dingen aan die je helpen je bewust te worden van wat jou bezig houdt.

 

 


on